«Спланований секс – це добре»

Читай також

  • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
  • «Як досягти гармонії у стосунках?» ― онлайн-курс від «Покликані до любові»
  • Як святкувати, коли близька людина на війні
        • «Спланований секс – це добре»

          На шостій лекції онлайн-школи «Як зберегти любов у стосунках» говорили з Оксаною Стасюк на тему: «Розвінчання стереотипів про природне планування сім’ї». Пані Оксана є наставницею симптотермального методу розпізнавання плідності. На початку лекції спікер організувала обговорення, що таке природне планування сім’ї, учасники ділились думками та висували свої припущення. Ділимось із Вами експертними думками пані Оксани на дану тему.

          Методи розпізнавання плідності (далі МРП) – це спосіб мислення, стиль життя, який полягає в тому, що пара вивчає та пізнає свою плідність, тобто здатність зачати нове життя і згідно цього приймає рішення про співжиття, опираючись на репродуктивні плани. Основні кити природного планування сім’ї: співжиття може мати наслідки – вагітність; утримання від співжиття, якщо зачаття відкладають; сексуальність та плідність нероздільні; ми співтворці життя. Як реалізовується природне планування сім’ї? За допомогою методів розпізнавання плідності.

          MПР –  це методи, які полягають в тому, що жінка спостерігає за своїми показниками плідності, записує в спеціальну карту та за допомогою правил конкретного методу і визначає в які дні свого циклу зачаття найбільш ймовірне, а в які неможливе. Основні переваги даного методу: високоефективно; екологічно, не має побічної дії; діагностика організму; знижується страх непланованої вагітності;  ясно, коли здавати аналізи на статеві гормони; місячні не є несподіванкою; терапевтичний вплив; свідомий підхід до виховання; розривається замкнуте коло сповідальниці; знання, які ніхто не відбере.

          Існують певні міфи про МРП, що це ненадійно; можуть бути 2 овуляції в циклі; старомодно; надто важко; це та ж контрацепція; утримання шкідливе, це неприродно; не підходить жінкам з нерегулярними циклами; немає спонтанного сексу; церква проти сексуального задоволення, заохочує до нон-стоп вагітності або лізе в ліжко подругів. Але безліч досліджень доводять, зокрема, за даними ВООЗ, що метод МРП надійний і безпечний. Умови доброго використання методу: ґрунтовне навчання, ретельне спостереження, дотримання правил, співпраця з консультантом.

          Розвіюючи певні міфи, 2 овуляції неможливі, адже наукові факти, на які опираються МРП доводять, що яйцеклітина живе 24 години. Життя сперматозоїда залежить від середовища (30 хв – 7 діб). Один цикл – одна овуляція. Цей метод –  не старомодно. Не все, що зараз називають технологічним прогресом, справді ним є. МРП зараз набагато просунутіші, ніж були колись і навіть за інші методи. А ще даний метод надзвичайно простий. 9 з 10 жінок здатні успішно засвоїти та використовувати його. Це лише спостереження жінки за своїми показниками плідності. І точно підходить жінкам з нерегулярними циклами. 10 днів різниці – регулярні цикли. Головне – овуляція. МРП помагає відслідкувати їх: коли вони є, і чи є взагалі.

          Легше підкорити власну плідність, ніж сексуальність, але де більше любові? Чому даний метод не контрацепція? Контрацепція слідує таким цілям: розʼєднання двох нероздільних цілей подружнього акту: єднання і дітородження; неприймання встановленого Богом закону; неприймання один одного в повноті; інструменталізація особи; шкода для фізичного і психічного здоровʼя; звʼязок між контрацепцією і абортом; послаблення моральності.

          Оргазм – це благо! Але якщо подружжя відкладає зачаття і не вступає в співжиття в дні найбільш ймовірного зачаття, то відмовляється і від задоволення в ці дні. Спланований секс – це добре. Бо питання, що ми очікуємо від стосунків: брати чи давати? Утримання не шкідливе, адже науково доведено, що утримання від сексу не має впливу на здоров’я людини. А навпаки, здатне зближувати та покращувати стосунки. Церква за відкритість на життя. Ми як християни, маємо бути відкритими на нове життя, маємо хотіти «матеріалізувати» подружню любов у видиму дитинку, але опираючись на відповідальність, пара на свій розсуд вирішує, чи достатньо обґрунтовані підстави для відтермінування народження. Церква підтверджує природні і наукові факти та закликає користуватися цим за допомогою розуму, адже жінка плідна циклічно, а чоловік плідний постійно. І наука визначила, як цим користуватись.

          Що дає така картина світу?

          • свідомий вибір партнера/партнерки;
          • свідомий вступ в шлюб, що знижує кількість розлучень;
          • знижує ризик стосунків поза шлюбом;
          • через довіру до Бога сприяє покращенню стосунків в усіх площинах;
          • змінює підхід до статевого виховання;
          • сприяє формуванню сексуальної культури;
          • є важливим елементом для святості подружжя.

          В блоці запитань-відповідей обговорили детальніше семптотермальний метод, про помилки та недотримання методу, і як домовитись з обранцем про життя за таким стилем ще до шлюбу.

          Лекції на цю та подібні теми, що стосуються подружжя, організовує онлайн-школа «Покликані до любові» від експертів з побудови взаємин, які вже понад 5 років допомагають формувати стосунки любові у парах та сім’ях.  Посилання на соцмережі:

          https://choko.link/poklykani_do_liubovi

          Підготувала: Юлія Сиротюк

           

          Читай також

        • ДіяТи. Як відбудувати особисту цінність: як гідність жінки впливає на сімʼю. Наталія Заставецька
        • «Як досягти гармонії у стосунках?» ― онлайн-курс від «Покликані до любові»
        • Як святкувати, коли близька людина на війні
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"